Ta emot leads

  I den här artikeln:

  Vad är en lead?

  Aktivera tjänsten leads

  Tips för att följa upp leads

  Motta feedback på leads

  Förhöj kvaliteten på leads

     

  Vad är en lead?

  En lead är en informationsförfrågan från en besökare angående en av dina utbildningar på Springest. Besökaren tittar på din produktsida och vill ha mer information. Hen klickar på 'Ladda ner gratis broschyr' och fyller i sin e-postadress. Om du väljer att aktivera tjänsten leads mottar du denna besökares uppgifter till en kostnad av 1% av produktpriset (exklusive moms, med en minsta kostnad på 50 kr). För Vattenfall Go mottar du leads utan kostnad.

  Kontaktuppgifterna mottar du via e-post. En lead innehåller alltid ett namn och en e-postadress, ibland även ett företagsnamn och/eller ett telefonnummer. Det är viktigt att du kontaktar personen så snabbt som möjligt. Då har du störst chans att personen som vill ha mer information blir en av dina framtida deltagare. På sidan "Leads & Bokningar" i Admin hittar du alltid en översikt över alla dina förfrågningar. 

  💡  För Vattenfall Go mottar du leads utan kostnad.

  Det finns tre olika typer av leads:

  1. Lead (PDF) Vi skickar automatiskt den broschyr du laddat upp för den aktuella lärprodukten.
  2. Lead (ingen PDF) Om du inte laddat upp en egen broschyr, men ändå valt att motta leads, utgår vi ifrån att du själv kontaktar personen och skickar mer information.
  3. Lead (Springest PDF) Springest skickar en automatiskt genererad PDF-broschyr. Informationen i denna broschyr baseras på informationen på produktsidan. För denna broschyr betalar du aldrig något.


  Om du har mottagit och betalat för en  Lead (PDF) eller en Lead (ingen PDF) kan det förekomma att en lärrådgivare från Springest kontaktar personen efter 14 dagar. Besökarens fråga och önskemål är alltid viktigast. Vi frågar om hen hittat vad hen letat efter och om det finns något som Springest kan hjälpa till med. Vill du veta mer om våra lärrådgivare? Läs denna artikel: Lärrådgivare på Springest.

  Aktivera tjänsten leads

  Du kan motta leads om du aktiverar denna tjänst i Springest Admin. Logga in i Springest Admin och gå till sidan 'Tjänster'. För att kunna aktivera leads måste du först underteckna Springest ramavtal.

  Tips för att följa upp leads

  Ring eller mejla så snabbt som möjligt. Utgå ifrån att denna person vill läsa igenom informationen i lugn och ro och eventuellt diskutera sitt val med en tredje person (exempelvis sin HR-chef). Se därför till att skicka skriftlig information i form av ett mejl, en broschyr eller ett word-dokument.

  • var snabb: ring eller mejla så snart du kan, helst inom några timmar.
  • var konkret: skicka startdatum, detaljerad innehålls- och prisinformation och praktisk information. 
  • skicka med något: mejls en broschyr eller fråga efter en postadress du kan skicka mer information till. 

  Feedback: positiv / negativ?

  Personer som efterfrågat mer information får ett mejl från Springest efter en vecka där vi frågar om de är nöjda med den information de fått. Denna feedback kan du se i Admin och du kan filterera på positiv och negativ feedback. Negativ feedback skickas till din kontaktperson så att hen kan reagera. En negativ feedback handlar oftast om att personen inte mottagit någon broschyr.

  Förhöj kvaliteten på leads

  Det är möjligt att få utökad information i dina leads; telefonnummer, företag, region och önskat startdatum. Istället för 1% betalar du då 2% av produktpriset. Då måste, förutom namn och e-postadres, säven telefonnummer, region och startdatum fyllas i. Kontakta support@springest.se om du vill motta denna utökade information.

Frågor eller feedback?
Kontakta oss via support@springest.se eller ring 08 - 446 876 00. Vi hjälper dig gärna!