Ta emot konverteringar från Springest i ditt eget bokningssystem

Så skapar du en integration mellan Springest och ditt CRM med hjälp av en Webhook via Zapier.

Om du inte har den tekniska kunskapen för att hämta data via API kan du istället använda dig av en Webhook via Zapier för att på ett enkelt sätt hämta information till ditt eget system. På så sätt behöver du inte hantera två olika administrativa system för dina bokningar. 

Efter att denna integration har gjorts skickar Springest automatiskt leads och bokningar till ditt system. Via Zapier kan du se dessa konverteringar i ditt eget system. Om du arbetar med att CRM-system behöver du oftast hjälp av en programmerare för att se till att integrationen fungerar som det ska. Men med Zapier kan du enkelt ordna så att informationen skickas till exempelvis Google Sheets eller ett Jotform-formulär. Fördelen är att du inte längre behöver logga in i Admin för att se dina senaste konverteringar för att exempelvis skapa en faktura.

Om du är intresserad av fler integrationsmöjligheter som till exempel automatisk fakturering med UBL, kontakta oss.

Nedan kan du läsa hur du skapar en integration mellan Springest och ditt CRM. I det här exemplet använder vi CRM-systemet Insightly. Du kan använda samma process för att skapa en integration med andra system.

Så gör du steg för steg

  1. Hämta API-nyckeln från ditt CRM-system.

2. Hämta API-nyckeln från Springest. Springest har en 'Invite only'-policy för webhook-användning. I Zapier hittar du Springest endast genom att följa instruktionerna på sidan via länken ovan.

3. Skapa ett nytt arbetsflöde i Zapier. Detta kallas för en Zap: 

4. Ange API-nycklarna: http://img.springe.st/2014_08_29_15_43_34_pat4o.png

5. Testa API-nycklarna: http://img.springe.st/2014_08_29_15_50_23_eyoqx.png

6. Fyll i formuläret och mappa alla fält: http://img.springe.st/2014_08_29_15_52_21_tw9sk.png

7. Testa resultatet i Zapier:  

8. Se resultatet från testet i ditt CRM-system:

9. Nu är du färdig med att ställa in arbetsflödet i Zapier. Integrationen är gjord.

Fler integrationsmöjligheter

  • Visste du att du ganska enkelt kan skapa en Zapier-webhook för vissa faktureringssystem? Så kan du spara tid och arbete med att skapa fakturor. 
  • Visste du också att många faktureringssystem kan skicka fakturor automatiskt via UBL? Härmed kan du spara du tid på att inte behöva ladda upp fakturorna manuellt i Springest Admin.

Frågor eller feedback?
Kontakta oss via support@springest.se eller ring 08 - 446 876 00. Vi hjälper dig gärna!